Meillä on maailman puhtain ilma. Tilan loukkausta ei sallita, varsinkaan naapurilta. Mutta puolustusministeri vain heiluttaa valkoista lippua!

Tarkemmin katsottuna p-ministerin kädessä onkin paperi. Meriselitys: Toveruustavoitteista sovittiin jo vuonna 2002, mutta sopimattoman Nato-suhteen virallistamista siirrettiin, jotta vältyttiin emäntämaasopimukselta.

Joka tapauksessa päätös on tehty, joten nykyinen eduskunta voi sanoa JAA. Missä on puolue, joka ajaisi Suomen puolueettomuutta?

Mutta on meillä sentään maailman puhtain maa. Ministerimme pyyhkii lattiaa kansalaisten enemmistön mielipiteillä.

Tänä päivänä Neil Armstrong lainaisi Erkki Tuomiojaa: "Tämä on ihmiselle pieni askel, joka ei vie ihmiskuntaa lähemmäksi Kuuta."

Itsensä puolustus -ministeri seliselitti, että on vain sovittu Naton sotilaiden muonituksesta. Mitä tästä sotisopasta tulee: ilmatilanloukkauksia, soppari, ilmasta soppaa tykistä – pelkkää sattumaako?

Uhittelu ja vastauhittelu? Tyhmemmänkin (kansan) luulisi tietävän, että A ja B eivät liity toisiinsa, vaikka B on luonnollisesti A:n seurausta.

Oikeistosiipeilijöiden märkä uni sottaa univormun. Seuraavaksi Naton nopean toiminnan joukkoihin? Ken tietää, kunhan hallitus ensin päättää EU:n vastaavista; liittymistä on puitu vuodesta 2006.

"Raa raa Ras...", aloitti Poniämmä, mutta mikä keskeytti laulannan? Sensuuri ja mahtava. Toteutuvatko pahimmat painajaisemme: karhun märät talviunet.