Nuorempana vääntelin kaksimielisiä sanoja päivät pitkät. Valmiit vitsit ryöpsähtivät joskus niin, että oli täysi työ ehtiä kirjoittaa ne paperille. Saatoin herätä aamuneljältä pää täynnä tynkiä, ja kun istuuduin kirjoituspöydän ääreen, paperille ilmestyi yli kymmenen valmista vitsiä vartissa.

Noihin aikoihin kehitin muistimenetelmän, jotta vitsit pysyivät päässä siihen asti, kunnes sain kynän ja paperia: Poimin jokaisen vitsin avainsana(leiki)n ja ryhmittelin ne aiheittain. Tein aihealueen avainsanojen ensimmäisistä kirjaimista uuden muistisanan, jonka yhdistin kuvaan, esimerkiksi bussimatkalla näkemääni.

Esimerkiksi alla olevan vitsirykelmän kolme ensimmäistä vitsiä muistin säännöllä "3 x suo", josta muistin johdelmat soita, suotta-lakkoja, lakossa. Menetelmä kuulostaa sekavalta, mutta sanoja ja kuvia hyödyntävä kerrostekniikka on toiminut hyvin. Käytän tekniikkaa vieläkin, kun lauseita ilmestyy enemmälti päähän.

Voimakkain inspiraatio sattui puolen tunnin bussimatkan aikana päivälleen 15 vuotta sitten. Tyhjästä kumpusi 27 vitsiä, useimmat alatyylisiä vappuaaton henkeen. Vitsi minuutissa ei ole huono tahti, varsinkaan kun laatu ei kärsinyt: 11 vitsiä julkaistiin seuraavan vuoden aikana erinäisissä lehdissä.

Ryöpyn parhaat, useimmat Arinastakin tuttuja:

Työpaikkoja lakanpoimijoille. Soita.

Suotta olemme ilman lakkoja.

Kun vahtikoirat ovat lakossa, lakkovahditkin ovat rikkureita.

Ei totaalikieltäytyjille!

Telepaatikko lukee mielellään.

Vanhempani merkitsevät minulle paljon, sanoi osakkeilla rikastunut lapsi.

Spitaaliset eivät menesty painijoina selkähäviöiden takia.

Sitä paitsi olen eunukki.

Impotentti haluaa pystyä.

Rintojenkohotuksia alennuksella.

Neitsyt Maria sai Jumalan hengiltä.

Nekrofiilit odottavat kieli pitkällä Jeesuksen toista tulemista.

Vanhuksella on toinen jalka haudassa, nekrofiililla kolmas.

Nuorisovankilan johtaja pani vankilasta ovet kiinni.

Namusetä on usein pienessä sievässä.