Pimeys ja sateenropina väsyttävät. Ei huvittaisi valittaa uutisista, jotka ovat aina samanlaisia, mutta kun en jaksa muitakaan asioita pohtia.

Italian hallituksella on tapana ohjailla mediaa, kertoi sunnuntainen Viva Zapatero! -dokumentti. Suomi sen sijaan tunnetaan lehdistönvapaudesta, mutta vaikka täällä saa sanoa ja kirjoittaa, millään ei ole mitään vaikutusta mihinkään.

Eduskunnan hyväksymä EU-perustuslaki tuntuu vittumaiselta vedolta, kansan vedätykseltä itsenäisyyspäivän aattona, vaikka lailla ei liene mitään käytännön merkitystä.

Eiköhän valita ensi kerralla parempia edustajia! Vaan mistä valitsemme, kun puolueet sopivat keskenään ehdokkaansa ja jakavat todennäköisimmät ääniharavansa eri vaalialueisiin. Puolueisiin sitoutumattomilla taas ei ole mahdollisuuksia tulla valituiksi.

Kuusivuotiaana aloittaneet menestyvät koulussa paremmin kuin kahdeksanvuotiaana aloittaneet, paljasti nollatutkimus ja päätteli, että vieläkin nuorempia kannattaisi laittaa kouluun. Eikö jo kaupunkilaisjärki sano, että keskimääräistä välkympi laitetaan kouluun kuusivuotiaana ja keskimääräistä hitaampi kahdeksanvuotiaana.

Masennuslääkkeet lisäävät itsemurhayrityksiä, paljasti toinen nollatutkimus. Masentuvatko käyttäjät entisestään, kun lääkkeet eivät vähennä masennusta? Vai yrittävätkö he itsemurhaa masennuslääkkeiden yliannostuksella?

Onko blogin kirjoittaminen masennuslääke? Ei tämä näyttänyt piristävän edes itseäni. Kohta on sentään joulu ja yö alkaa lyhetä.