Olenko pihalla nykynuorten muodista. Onko hyvä aloittaa retorisella kysymyksellä? Seuraavanlaisia olen ihmetellyt nähdessäni teinityttöjen poimivan mansikoita tai nuorten naisten ajavan polkupyörällä.

Miksi naisenalut käyttävät lantiohousuja, joista takapuoli nousee näkyviin istuessa? Jos housuja vielä lasketaan, aletaanko niitä kutsua polvihousuiksi? Rajat hämärtyvät. Lyheneekö minihameidenkin helma niin, että napa näkyy?

Miksi ne käyttävät niin avokaulaisia paitoja, että kumartaessa rinnat valahtavat ulos? Onko kukaan muu ihmetellyt, mitä kampaajaneiti korkeakorkoisissa kengissä kumartelee usein lattialta? Veikkaisin tippiä.

Tietävätkö ne itsekään, mi(l)tä näyttävät? Provosoivatko ne tahallaan? Ovatko ne itse vaatimalla vaatineet tuommoisia vaatteita, vai keksivätkö kuusikymppiset miessuunnittelijat vain hyvän markkinaraon?

Kotiarestia tulisi, jos oma tyttö näyttäytyisi tuommoisissa vaatteissa. Nyt se setä on hyvin, hyvin keskiäkäinen - tai lähinnä hämillään - vaikka parikymppisenä ei olisi tullut mieleenkään narinoida. Ajat muuttavat.

Mitä ne seuraavaksi keksivät? Läpinäkyvät uimapuvut? Miespuolisten mielikuvitus surkastuu.