Vastareaktio tuo virtaa elämään. Ensi alkuun mukavat yllätykset voi helposti kääntää vasta-ajattelulla kielteisiksi tai ainakin epäilyttäviksi.

Aurinkoinen päivä sai useimmat hymyilemään, mutta minä kiroilin kesäaikataulujen takia. En kestä kestohymyileviä. Teeskentelevätkö ne vai ovatko ne henkisesti vajaita? Niihin ei voi luottaa. Aurinko hiostuttaa, janottaa; saa pelätä auringonpistosta. Kestovitutus voittaa aina kestohymyn. Kuulen naisen valittavan kadulla: "Suomen kesä on kuitenkin lyhyt." Helvetti, oikea asenne!

Pari kertaa olen saanut palkankorotuksen yllättäen. En ollut tehnyt mielestäni mitään paremmin kuin ennen, joten aloin epäillä esimiehen joko vittuilevan tai olevan täysin tietämätön tekemisistäni. Motivaationi oli laskenut jo jonkin aikaa, joten esimies saattoi yrittää myös innostaa. Päätin saman tien lähteä yrityksestä.

Venäläisten vieraiden läsnä ollessa Heidi Hautala täräytti mielipiteensä näiden politiikasta Eduskunnan 100-vuotisjuhlaistunnossa. Moni tuohtui: pitäisi olla vieraskorea! Onko se kohteliasta, että teeskentelee kohteliaisuudesta? Miksi venäläiset oli edes kutsuttu tilaisuuteen?