"Puoluesihteeriopistossa tapasin virolaisen ex-naisystäväni, jota kutsun E:ksi", aloitti Jarru Puoskari Wikipedia-artikkelin itsestään. Ei kai ex-naisystävä kuulostaa mieheltä, J pohti. Se tästä enää puuttuisi.

J jatkoi selitilitystään: "Kävin katunaisissa. Kadutti. Kun hän sanoi olevansa huono nainen, panin paremmaksi. Menin rähmälleni hänen edessään; sukupuoli vietti."

Kiinnostivatko E:tä vain kumipäiset puoluepamput? Jytäisen Karkin sanat muistuivat mieleen: "Ihailen tulevan ex-naisystäväsi avoimuutta." Mitä vittua se sillä tarkoitti?

Eräissä pimppaloissa Jytäinen oli uhonnut, että näiden henkilökohtaisten Viron suhteiden takia puolueen voisi nimetä Ylikansalliseksi Kokoomukseksi, jos YK:lla ei olisi valmiiksi niin huono maine.

Nyt samaista puolueen paheenjohtajaa kehutaan, että hän selvitti tiukan paikan taitavasti. "Se on kielimiehiä, ui seksiskandaaleissa kuin kala vedessä", kehui eräskin hyvän yön tuttu. Kalat tunnetusti harrastavat kaikenlaista vedessä.

Oliko hän jalkavaimoni, J pohti. Vain välistä. Ei ottanut puolue uutta tunnuslausetta omakseen: "Pari piirua ihmisen suuntaan, sisäpuolelle." Sen sijaan poliisi pidätti E:n, koska tältä puuttui elinluovutuskortti. Juuri kun olimme ehtineet viettää yleisten naisten äänioikeuden 100-vuotisjuhlia.

Viron-matkailu avartaa kalukukkaroa.