Blogilistan uusien blogien listalla pisti silmään pari toistuvaa aihetta: shoppailu ja syömishäiriö. Shoppailijat tuntuivat olevan muoti- ja tyylitietoisia, ja syömishäiriöisetkin halusivat muuttaa ulkonäköään.

Erään blogin kirjoittaja ilmoitti olevansa "shoppailua elämäntapana harrastava tyttö". Ostoskelu on siis tapa elää, mutta elämäntapa vain harrastus. Eikö shoppailussa ole kyse ostamishäiriöstä? Google vain ei löydä tuommoista sanaa ennen kuin huomenna.

Antishoppailijana en pidä kaupassa kiertelystä. Kun lamppu särkyi, selvitin mistä saa halvalla energiansäästölamppuja ja kävin ostamassa yhden uuden. Muoti on minulle vierasta: ostan halpoja ja istuvia vaatteita, jotka heitän roskiin vasta puhki kuluneina.

Kaupat ovat auki sunnuntaisin marras-joulukuussa. Ei liikuta minua, koska käyn ruokakaupassa vain kerran viikossa. Joululahjoja en ole ostanut 25 vuoteen.

Vuosia sitten luin nappiin osuneen horoskoopin yhdestä luonteeni viasta: "Voin saada sydämentykytystä pelkästä ajatuksesta, että minun pitäisi kuluttaa rahaa." Ostamishäiriöinen siis minäkin.