Niin kasvattavaa ja kehittävää askartelua kuin ajatelmien sorvaaminen ja niiden muistiin merkitseminen onkin, kuitenkin mieluimmin jätä ne pöytälaatikkoosi ainakin toistaiseksi ja korkeintaan vasta kantavan nimen saavutettuasi päästä nämä helmet julkisuuteen. (Mika Waltari: Aiotko kirjailijaksi?)

Waltari lannisti 20 vuotta, kunnes huhtikuussa 2005 avasin blogini, jonne suolsin pöytälaatikkoni lyhyet raapaisut. Samoihin aikoihin ilmestyi Lassi Kämärin aforismikokoelma Loistava puhallus, jonka innoittamana naulasin tavoitteeni aforistina:

Haaveilin aforismikokoelman julkaisemisesta, mutta bloggaaminen on helpompaa. En myy itseäni, koska kukaan ei ostaisi. Annan ilmaiseksi.

7 vuoden jälkeen myyn periaatteeni: tässä kuussa julkaistaan vuoden odotetuin aforismikokoelma – tai siis 7 vuoden odotetuin, ainakin se itse eniten odottamani. Miten niin kuukausista julmin?

Vastalauseita on ensimmäisen aforismikokoelmani nimi. Julkaisija on Pilke, jonka takapiruja ovat Suomen aforismiyhdistys ja Kirja kerrallaan -kustantamo.

Kohta se on painettu, saa syventyä. Odotus tiivistyy, lauseen lailla.