Verkkokeskustelijat, opettelisitte lukemaan, ennen kuin kirjoitatte!

Linja-auton kuski ajoi matkustajat ulos, koska yksi matkustaja ei lopettanut vittuilua kuskin ajotaidosta. Ihan oikein, jos eivät tottele Puhelu kuljettajan kanssa kielletty -kylttiä.

"Jälleen kerran hyvä syy olla käyttämättä julkisia", kommentoi joku verkkokeskustelija uutista. Kun henkilöauto törmää puuhun, kommentoisiko sama älypää: "Taas hyvä syy olla käyttämättä henkilöautoja."

"Venäjä on Suomen suurin turvallisuushaaste", sanahti ääneen puolustusministeri Jyri Häkämies ulkomailla. "Suomen johto torjui Häkämiehen lausunnon", ja Halosesta kommentti oli "persoonallinen". En pidä Naton nuoleskelusta, mutta kannatan persoonallisuutta. Valitettavasti vain tuo jäänee itsepuolustusministerin viimeiseksi persoonalliseksi kommentiksi.

Uutinen keskustelutti suomettumisesta ja Natosta. Mutta miksi kukaan ei kysy, mikä sitten on Suomen suurin turvallisuushaaste, jos ei Venäjä? Pitäisikö maamiinat siirtää länsi- tai etelärannikolle taikka käsivarteen?

Suomessa lienee kourallinen uutistoimittajia; toiset vain etsivät verkosta uutisia harvalla seulalla ja jäljentävät ne semmoisenaan kritiikittä ja lisätutkimuksitta. Automaattiset uutistenkeruuohjelmat korvaavat 90 % noista "toimittajista" lähivuosina. Kaiken lisäksi ohjelmat osaavat suodattaa pois minua kiinnostamattomat uutiset.