- Pitää kiirettä.
- Itse pidät.

Kiireistä pidetään tärkeänä, osaavana, aikaansaavana, korvaamattomana, vaikka kyse on osaamattomuudesta tai asennevammasta. Ei edes pitäisi puhua kiireisestä vaan kiirehtijästä, joka itse luo näennäisen kiireensä. Palkitsemisen sijasta sille pitäisi opettaa uusia arvoja ja taitoja.

Kiirehtijä lupailee liikoja tai ei mitään. Kaaoksen keskellä eläminen voi auttaa hyppäämään yksityiskohdista yleiseen ja näkemään asioiden yllättäviä suhteita, mutta useimmat eivät hallitse kaaosta. Sitä paitsi kiire tappaa luovuuden.

Kun seuraavan kerran joku ylpeänä sanoo olevansa kiireinen, yritä keksiä, mikä seuraavista ominaisuuksista kuvaa parhaiten kyseistä kiirehtijää:

Surkea ajanhallitsija. Kiirehtijä ei osaa arvioida työn vaatimaa aikaa eikä järjestää työtehtäviä tärkeyden mukaan.

Surkea itsetarkkailija. Kiirehtijä ottaa liikaa tai liian vaikeita töitä itselleen, koska ei osaa arvioida kykyjään ja voimavarojaan.

Surkea tiimipelaaja. Tiimi kärsii, kun kiirehtijä myöhästelee tai jättää asioita tekemättä vedoten muihin kiireisiin.

Surkea viestijä. Kiirehtijä tekee itsestään korvaamattoman, koska ei osaa tai tahdo kuvata ja selittää työnsä yksityiskohtia toisille.

Surkea delegoija. Kiirehtijä tekee kaiken itse, koska ei osaa tai tahdo jakaa työtä tai sen osia toisten tehtäväksi. Kun ei jaa vastuuta, ei tarvitse luottaa toisten kykyihin.