Järkeni meni 30 vuotta sitten. Marx-veljesten elokuvia tuli tv:stä vuonna 1977, mutta selvän teki Woody Allenin Ota rahat ja juokse kesällä 1979. Syksyllä 1979 tuli vielä minisarja Ei syytä huoleen (Ripping Yarns), jossa näyttelivät Michael Palin ja Terry Jones. Tuon jälkeen olen nähnyt kaikki Monty Pythonin, Woody Allenin, Mel Brooksin ja Marx-veljesten elokuvat.

En ole musikaalien suuri ystävä, mutta muutamissa kreisikomedioissa on unohtumattomia lauluesityksiä, kuten Groucho Marxin Whatever It Is, I'm Against It (Hevosensulat) ja Eric Idlen Always Look On The Bright Side of Life (Brianin elämä). Woody Allenin ainoan musikaalin Kaikki sanovat I Love You huippukohtauksessa on luonnollisesti Groucho Marx -naamiaiset.

YouTubesta löysin Monty Pythonia edeltäneet tv-sarjat At Last the 1948 Show ja Do Not Adjust Your Set. Ensimmäisessä näyttelivät John Cleese, Graham Chapman ja Marty Feldman, toisessa Michael Palin, Terry Jones ja Eric Idle. Nuo yhdistämällä syntyi Monty Python, jonka jäljet ovat näkyneet parhaissa sketsiohjelmissa Ei yhdeksän uutisista kotimaisiin: Speden sarjoihin, Velipuolikuuhun, Kummeliin, Läpivetoon.