– Kävitkö tänään äänestämässä?
– Joo, äänestin EI.

EU-edustajia ei haluta Suomeen! Tänään on äänestetty päätöksenteon ulkoistamisesta: länsirajalle muilutetaan ne, joiden naamaa ei haluta näkyvän viiteen vuoteen kotimaan politiikassa.

Miksi meppimme muuten eivät tee etätöitä? Kehtaisiko vihreä meppi julkaista blogissaan harvasepäiväisen Suomi–Eurooppa–Suomi-lentelynsä ympäristörasitukset ja saisiko sen jälkeen nukuttua kuin tukki, sleep like a (b)log?

Mitä tarjottavaa meillä on EU:lle? Eukonkannon ämmämmistä voisi aloittaa: EU-konkannosta puntti, EU-punkannosta kontti. EU:n käytävävaikuttajamme, ovensuukyselijämme ja  vastaajamme saisivat alkaa edistää kantaaottavia vientiartikkeleitamme: Apulantaa, Hässäkkää, Jumalatonta Nälänhätää, Klamydiaa.

Ennen tv:n EU-vaalivalvojaisia tuli YLE Teema -kanavalta ikivihreä Robin Hoodin seikkailut (Slumdog Millionaire), joka yhteiskuntakeskutteluttaa varallisuuden uusjaosta. Joillakuilla on varaa vain alusvaatteisiin ja asuntoihin metsässä.

Helsinkikin eurooppalaistuu, kun kadunkulmat täyttyvät kerjäläisistä. EU-ehdokkaana olisin vaatinut näiden raha-avustusten vastaanottopalveluammattilaisten täystyöllistämistä: ylieurooppalaiset yritykset voisivat näkyvöittää brändejään myymällä tuote-esitteitä näiden kerrospukeutuneiden lukuisiin mainospaikkoihin.

"Politiikan täytyy pelastaa maailma", julisti yksi ehdokas. Puolueiden ja aatetoiminnanko? Politiikka-sana tulee kreikan sanasta polis, kaupunki. Siis Bryssel pelastaa! Mutta kuka pelastaa maailman poliitikoilta?