Puolituttuja luulee tuntevansa satunnaisten keskustelujen perusteella. Kokoan ihmiskuvaa vähitellen, arvioin päänsisusta sitaattien sirpaleista, kunnes jonain päivänä rakennelmani romuttuvat, kun noiden seurassani I'm with this idiot -t-paitaa ylläpitävien tiukat asenteet paljastuvat.

Yksi hiljainen hyssykkä heräsi eloon, kun heitin jonkin armeijavitsin. Hän kertoi kieltäytyneensä aikanaan aseista ja vastusti edelleenkin armeijaa intohimoisesti. Kiitettävä asenne, vaikka yllättikin minut.

Toinen samanmoinen herkistyi kerran kertomaan, että oli valinnut kotinsa sieltä, missä on vähän maasäteilyä, ja että vaihtaa sänkynsä paikkaa tämän tästä tuntuman mukaan. Eikä käytä mikroaaltouunia, koska siitä saa päänsärkyä. Vaikuttaakohan tuommoinen kiihkoilu aivotoimintaan.

Kolmas avasi vähäsanaisen arkkunsa EU-vaalien ovella. Oli kuulemma lopettanut äänestämisen Suomen liityttyä EU:hun: meni itsenäisyys, usko demokratiaan. Miten nuo EU-vastustajat jaksavat pysytellä hiljaa, jos tosiaan ovat kuin maansa myyneet.

Muutamakin nainen on alkanut yhtäkkiä pauhata, että naisten tulisi vaieta seurakunnassa. Ovatkohan ne samaa puusta kuin musliminaiset, joiden mielestä pitääkin käyttää huntua. Uskomatonta väkeä.