Ne jyrää meitin: maa, ilma, vesi. Onhan täällä riehuttukin tarpeeksi, ärsytetty ympäristöä, testattu sietokykyä.

Maanjäristys tappoi Pakistanissa 20.000 ihmistä. Viime jouluna se synnytti veden avustamana tsunamin, joka hukutti kymmenkertaisen määrän. Hirmumyrskyt ovat iskeneet Amerikkaan niin usein, että kohta tarvitaan ääkkösiä kaikkien nimeämiseksi.

Eläimetkin tulevat nyt haaskalle - toteuttamaan ihmiskuntauudistusta. Lintuinfluenssa on viimeisin uutisankka, toivottavasti ei maailman viimeisin. Pääskysestä ei tuomiopäivääkään.

Päivän lehti sivusi aihetta kolmelta suunnalta: tauti lähestyy Suomea Moskovasta, me suomalaiset jatkamme broilerien syöntiä, mutta ostamme lääkkeitä lintuinfluenssaan kuin viimeistä päivää.

Apteekkiuutinen loppui dramaattisesti: "Viranomaiset eivät ole kehottaneet hamstraamaan lintuinfluenssalääkkeitä." Oliko tuo maksettu piilomainos?

Vähentääkö lämmin syksy Suomen lintujen influenssaa? Muuttavatko linnut lämpimään välttyäkseen taudilta? Pelkäävätkö linnut, että tauti muuntuu ja alkaa tarttua ihmisestä lintuihin?

Kenen jumalan tekosia tämä on? Ainakaan kristittyjen Jumala ei käskyttäessään maininnut ympäristöä. Taivaan lintuja se kyllä jaksoi ihastella.

MTV3:n teksti-tv:n ulkomaiden 10 uutisesta on 4 lintuinfluenssasta, 3 maanjäristyksistä (Pakistan, Turkki) ja 1 Wilma-hirmumyrskystä. Pitäisikö hysterisoitua?

Ei kai maailma siihen lopu, että ihminen häviää?