Yhteiskunta ja media ovat hyviä kirjoituksen aiheita. Päivittäin saa lukea uskomattomista sähellyksistä, ja joskus itse uutisointi on varsinainen sähellys. Uskoa ihmiseen ja ihmisälyyn koetellaan. Haaveilin kirjoittavani parodioita ja satiireja, mutta sähellykset ampuvat yli niin, että en keksi mitään naurettavampaa.

Paris Hilton on ehdolla Äiti Teresan elokuvarooliin. Uutinen on lyömätön. Millainen jatkovitsi voisi ylittää sen?

USA:n väitetään suunnittelevan hyökkäystä Iraniin:

"Tarkoituksena on luoda sotilaallinen vaihtoehto sen varalle, että diplomaattiset ponnistukset eivät kykene jarruttamaan Iranin väitettyjä suunnitelmia ydinaseista."

Kuka muu väitettyjä suunnitelmia voisi jarruttaa kuin amerikkalaiset, jotka väitteitä esittävät? Lausahdus kuulostaa bushismilta.

Hyviä kriitikoita on sitä paitsi riittämiin. Olen jättänyt kirjoittamatta monet jutut, kun Hiljaista huutelua on ehtinyt sivaltaa epäkohtaa ennen minua.

Ranka tarjoaa yhteiskunnallisia tankamittaisia runoja, rankoja. Haikun rajoja koetelleena voisin kai kutsua sanaleikkihaikujani raikuiksi. Paras raikuni on Ranskan mellakoista syntynyt Länsirintamalta ei itään EU:tta. Olisiko raikuista yhteiskunta- ja mediakriittisyyteni elvyttäjäksi?