Kolmen levyn nimen keksiminen saattaa olla suurin saavutukseni sanataiteilijana:

Sleepy Sleepers: Levyraati (1981)
Juice Leskinen Grand Slam: Pyromaani palaa rikospaikalle (1985)
Lapinlahden Linnut: Kolmas jalka haudassa (2003)

"Huolimaton pyromaani palaa rikospaikalle." Tuo vitsini julkaistiin yhdessä aikakauslehdessä pari vuotta ennen Juicen levyä. Olisi hienoa ajatella vaikuttaneensa Juiceen, mutta todennäköisimmin hän vain keksi saman sanaleikin. Levyllähän on muitakin, kuten Musta aurinko nousee. Kun toimittaja nokkelasti uteli, tarkoittaako "musta" väriä vai "minusta", Juice kuittasi sen tarkoittavan "mielestäni".

"Vanhuksella on toinen jalka haudassa, nekrofiililla kolmas." Tuo vitsini julkaistiin vuosia myöhemmin. Vitsi on kömpelö, selittävä, mutta ajatus on hauskahko, vaikkakin ilmeisen helppo keksiä. Onkohan myös Kolmas jalka haudassa -blogin nimi perujani?

Ennen kuin sain vitsejäni lehtiin, kirjoittelin parodioita päiväkirjoihini. Sleepy Sleepersin levyjen The Mopott Show ja Metsäratio jälkeen leikittelin ajatuksella, että seuraavaksi tulisi Levyraato. Mutta kuka olisi voinut napata nimen yksityisestä päiväkirjastani?

Nähtyäni Mato Valtosen WAP-seikkailut vuosituhannen vaihteessa aloin uskoa, että tuo langattoman viestinnän airut kaappasikin ajatukseni 80-luvun alussa. Mielemme on yhdistetty, ruumiimme kahlittu, meitä ruokitaan mediapaskalla. Tämän illuusion nimi ei ole Matrix vaan Sleepy Sleepers.