Minusta tulee isona tiedemies, vastasin aikoinani peruskoulussa, ja lähes semmoinen tulikin. Ei ihme, että BlogiPersoonaBlogin testin mukaan olen INTJ (se on muuten Dan Aykroyd eikä Akroyd), tuntematon (ei-tunteva) erakko, INTtäJä.

Äärimmäisenä Vastaranta-liikkeen veteraanina olen testin mukaan sataprosenttisen introvertti ja ajatteleva. En ole kääntynyt sisäänpäin, vaan synnyin tämmöiseksi.

Testin kysymykset olivat liiankin helppoja: Lähdetkö lauantai-iltana kavereiden kanssa baariin laulamaan karaokea vai jäätkö yksin kirjoittamaan blogia? Keiden kavereiden kanssa?

Olen myös järjestelmällinen, joku sanoisi nipottaja. Miksi persoonallisuustyyppitestin ohjeet on piilotettu Info-linkin taakse? Blogin pääsivulla voisi olla TESTAA PERSOONALLISUUSTYYPPISI -painonappi, jota painamalla saisi lyhyet ohjeet:

  1. Testaa itsesi (Jung Typology Test).
  2. Lisää blogisi Blogilistalle, jos se ei vielä ole siellä.
  3. Muokkaa blogisi tietoja Blogilistalla. Lisää siihen uudeksi kategoriaksi testistä saamasi tulos, esimerkiksi INTJ.
  4. Kommentoi Blogipersoonat-sivun viestiä. Kerro saamasi tulos.

Samaistun tv-sarjan neuroottiseen Adrian Monkiin. Jos huomaan kirjoitusvirheen vanhassa blogikirjoituksessani, minun on pakko korjata se heti. En voi mennä nukkumaan, jos tiedän jonkun jättäneen vessanpöntön kannen ylös tai laittaneen CD-levyn väärään kohtaan hyllyssä. Levyt on aakkostettu ensin esittäjän, sitten vuosiluvun mukaan.

Miten jotkut voivat päivittäin etsiä avaimiaan, silmälasejaan tai vaatteitaan? Kun kaikella on oma looginen paikka, ei tarvitse kuluttaa aikaa etsimiseen.

Kun intän, toiset sanovat, että luulen itsestäni liikoja. En luule vaan tiedän.