Maahamuuttajat, kansakuntamme toivot. Ensin otimme pakolaisia – juoksemaan stadionilla. Nyt houkuttelemme kaikkia työntekijöitä muuttamaan tänne, pitäähän jonkun maksaa eläkkeemme.

Kuka maksaa aikanaan maahamuuttajien eläkkeet? Pitääkö heidän vuorostaan houkutella tänne entistä enemmän maahanmuuttajia? Vai oivaltavatko he, että pitää tehdä enemmän lapsia? Lisääntymisen raja tulee äkkiä vastaan, mutta suurisuiset ikäluokat vain sysäävät ongelman jälkipolville.

Onko laitaa, että maahanmuuttajia otetaan vain huonopalkkaisiin töihin? Suomen kielen puutteellinen taito on tekosyy maksaa vähemmän. Paperikoneen suomalainen hoitaja saa hyvää palkkaa, mutta hänen hoitajansa saa tyytyä "arvostettuun" työhön. Rakentaisiko joku vanhustenhoitorobotin.

Iäkäs nainen keskusteli 5-vuotiaan kiinalaisen tytön kanssa. "Osaatpa sinä puhua hyvin suomea", nainen tokaisi. Ahtaaseen mieleen ei tullut, että tyttö todennäköisesti oli syntynyt ja asunut ikänsä Suomessa. Moni lapsi oppii ensimmäisen kielensä päiväkodissa, joten äidinkieli ei aina ole äidin kieli.

"Suosi suomalaista!" Hokema on piilorasistinen: ulkomaisten tuotteiden täytyy olla huonolaatuista. Tai vielä pahempaa: ulkomaalaiset ovat epäilyttäviä. Ainakin rehdimpää olisi sanoa: "Karta ulkomaista!" Tai: "Karta ulkomaalaista!"

Minut kasvatettiin halveksimaan ylempirotuisia. Häpeän olla valkoinen, kiteytti Pelle Miljoona.