Kun lapsi oppii käyttämään tietokonetta, hän katselee synnytysvideotaan Google Videosta ja vauvakuviaan Flickristä. Joku setä Hollannissa on myös arkistoinut galleriaansa hänen sauna- ja kylvetyskuvansa. Itse piirtämänsä kuvat lapsi tallentaa Esileikkikoulukaverit-sivustolle.

Kun lapsi oppii lukemaan, hän käy läpi elämänsä ensi vaiheet äidin odotusajan blogista ja koko perheen pitämästä vauvablogista. Hän ihmettelee, miksi naapurin setäkin mainitsi syntymän blogissaan.

Murrosikäisenä hän lukee sattumuksistaan kaveriensa blogeista. Kun muisti pätkii, hän tarkistaa edellisillan harhailut osoitteesta valvontakamerat.hel.fi. Google Maps paljastaa, minne tyttöystävä katosi.

Verkkohistoria on tallessa sisältöineen ja päivämäärineen: vieraillut sivustot, luetut jutut, kirjoitetut viestit, kuunnellut laulut, nähdyt videot, tavatut ihmiset. Siellä on myös sukulaisten ja kavereiden elämä - ja kuolema. Ukin virtuaalihaudalle voi käydä lisäämässä kukkasen.

Millaisia läpeensä verkottuneista ihmisistä tulee? Kuinka moni alkaa viettää kaksoiselämää? Näkyvän ja verkkoon tallentuvan ulkokuoren lisäksi joku voi kaivata vähän henkilökohtaistakin, semmoista josta voi kertoa salanimellä blogissa.