"Amerikkalaisessa tosi-tv-sarjassa persettään vilauttanut ei kieltänyt kihlautuvansa ensi vuonna."

Luulin pääseväni eroon viihdeuutisista hyppäämällä verkosta. Turha luulo, kun yritin kuitenkin vähän seurata maailman tapahtumia sanomalehdistä. Aiemmista viihdeuutisista tutut "julkkikset" tökkivät paikallisuutisten seassa.

Ihmisiä siis kiinnostavat ennen kaikkea ihmiset, yksittäisten ihmisten, tavistenkin, sattumukset ja tuntemukset. Ehkä viihdeuutiset olivat ensin Hollywoodin paikallisuutisia, kunnes joku älypää alkoi levittää niitä ympäri Amerikkaa, sitten maailmanlaajuisesti.

Blogienkin tulevaisuus on turvattu. Lukijoita riittää, kun tavalliset ihmiset kirjoittavat, miltä tuntui herätä tai onko ilmoja pidellyt. Suuret historialliset elokuvatkin kertovat itse asiassa pienistä ihmistä: Tuulen viemää, Tuntematon sotilas, Titanic.

Miksi myös Uljaan uuden maailman sen seitsemän (+ 1) ihmettä ovat joitain hiton rakennelmia? Lehden pienen ihmisen ihmeet olivat parempia. Itse olisin valinnut nämä ihmisen käyttäytymisen ihmeet:

Kaikkia Kristuksen opetuslapsia ei aikanaan ristiinnaulittu, joten taivaaseen asti ylettyvä Kristus-patsas voi seurata Rion karnevaaleja silmä kovana.

Espanjalaiset eivät tappaneet kaikkia Perun Machu Picchun inkoja ja Meksikon Chichén Itzán mayoja sukupuuttoon.

Israel ei ole pommittanut koko Jordaniaa, Petra mukaan lukien, huitsin helvettiin.

Turistit eivät ole vieneet joka ikistä kiveä Rooman Colosseumin raunioista.

Kaikkia työpaikkojamme ei ole ulkoistettu Intian Taj Mahalin liepeille.

Kiinan muurien sisäpuolella saa ylipäätään käyttää Internetiä.