Luen lähes päivittäin hinta-laatusuhteellisen hyviä Metroa ja Uutislehti 100:a. Satasen tänäiset nollauutiset alkoivat kuitenkin ärsyttää.

Ensimmäisen sivun pääuutinen oli "Viuhahtaja koulun pihalla". Ohimennen mainittiin, että tapaus oli sattunut yli vuosi sitten, mutta nyt oli saatu jokin oikeudenpäätös asiasta. Yritetäänkö tämmöisillä otsikoilla erottua siitä toisesta ilmaislehdestä? Vai saada koululaisten vanhemmat panikoimaan turhaan? Otsikko olisi hymyilyttänyt, jos se olisi julkaistu tammikuun pakkasilla.

Toisen sivun Päivän kuvassa "Linja-auto simahti tien varteen". Ensinnäkin kuvan linja-auto voisi yhtä hyvin olla liikkeessä. Toiseksi ihmetyttää, oliko tuo tosiaan päivän paras kansalaisjournalistiotos. Rauha maassa: julkinen liikennekin seisoo.

Mistä lyhyet viihdeuutiset muuten tulevat? Samat lauseet kiertävät ilmaislehdissä ja teksti-tv:ssä. Uutiset voisi usein tiivistää yhteen tai kahteen lauseeseen, mutta ne on venytetty teksti-tv:n sivun mittaiseksi.

Viihdeuutiset ovat lähinnä juoruja. Ennen kuin Daniel Craig varmistui seuraavaksi Bond-näyttelijäksi, uutistoimistot ehtivät julkaista asiasta huhusähkeitä läjälti parin vuoden ajan. Seuraavat "uutiset" näkyivät teksti-tv:ssä peräkkäisinä päivinä:

Näyttelijät X, Y, Z ovat ehdolla seuraavaksi Bondiksi.
Tuotantoyhtiö ilmoitti, että Y:stä tulee seuraava Bond.
Y kertoi, että hänestä ei tule seuraavaa Bondia.

Helmikuun lopun Oscar-juhlan paljastuksia julkaistaan jo nyt muutaman viikon välein: näyttelijä X jakaa parhaan naisnäyttelijän palkinnon, näyttelijätär Y jakaa parhaan miesnäyttelijän palkinnon. Pelkkää mainosta, jotta tuleva show pysyy ihmisten mielessä. Sitä paitsi edellisen vuoden voittajathan jakavat aina seuraavan vuoden palkinnot.