Ajankohtainen täsmälääkemainos sattuu silmään, kun on sillä päällä syyssäällä, nenä pitkässä juoksussa. Linja-auton kyljessä on Lääketietokeskuksen päivän miete: "Vain otettu lääke auttaa." Totta kai, onhan kansallinen lääkkeemme viina.

Kannustaako mainos sekakäyttöön? Mitä enemmän ja useammin ottaa lääkkeitä, sitä enemmän ne auttavat - lääketehtaita ja apteekkareita? "Vain otettu?" Eikö tiedottomana makaavalle potilaalle annettu lääke auta lainkaan?

Hivi ja Fuckner -sarjakuvassa sika - Lassin, Leevin, Paavon ja Elviksen kanssa sama ongelma, en muista, kumpi on kumpi - on varma, että hänellä on jokin tauti, koska se on oireeton. "Oireettomuus voi jatkua pitkään", sika hätäilee. Auttaako vain lumelääke luulotautiin?

Suomalaiset käyttävät lääkkeitä ahkerasti muutenkin, vaikka jätettäisiin laskuista lääkekaapista tulleet urheilijamme. Auttaako vain salakuljetettu tai harjoituskaudella otettu lääke?

Vain ostettu lääke auttaa, voisi apteekki mainostaa. Kokemuksesta tiedän, että lääke auttaa viimeisen myyntipäivän jälkeenkin ja ilmaislääkekin auttaa.

Masennus on lääke tekopirteyteen. Täsmälääke jyskyttäviin ohimoihin: nappi otsaan.