Missioni on auttaa alkoholiliikkeessä asioimisrajoitteisia. Asiakkaan esteenä voi olla alaikä, työkiireet, haiseva henki tai muut henkilökohtaisen hygienian haasteet. En ole siis pelkkä nuorisotyöntekijä. Yksityisyrittäjänä mottoni on "Hauista hakuihin".

Työni arvoista tärkein on siisteys: työaikana ei juoda, parta on aina ajettu, siisti puku päällä. Toinen arvo on empatia: asiakas on aina oikeasti viinaa vailla, joten hänen vaikuttimiaan ei pidä kyseenalaistaa. Nuppi turvoksiin, kun siltä tuntuu. Kolmas arvo on ympäristö: tähdennän asiakkaille kierrätyksen tärkeyttä. Asiakkaani palauttavatkin yli 90 % pulloista.

Minulla on vuosien kokemus välittämieni tuotteiden suurkuluttajana. Asiantuntijana ylläpidän tietämystäni edelläkäyttäjien eli lead user -asiakasryhmän avulla. Muistutan asiakkaille usein hinta-laatusuhteen olevan huono mittari, sen antama tuloshan paranee hinnan kasvaessa ja laadun huonontuessa. Sitä paitsi kun on juonut yhden pullon, laadulla ei ole enää paskankaan väliä, vaan hinta ratkaisee.

Palvelukonseptini on monivuotisen tuotekehittelyn tulos. En esimerkiksi pidä välivarastoja. Ulkomaalaisten asiakkaiden kanssa pärjään viittomakielellä. Hyväksyn useita valuuttoja mutta vain käteistä: There's no business like show me the money business.

Tilaukset ja ajanvaraukset voi tehdä osoitteessa www.hakumi.es. Internetin hakukoneet eivät kuitenkaan ole korvanneet työtäni, koska asiakkaat haluavat asioida ihmisen kanssa. Ensi vuoden offshore-strategiaan kuuluu tuonnin laajentaminen etelänmatkoilta Tallinnasta. Harkitsen myös liittymistä Palvelualojen ammattiliittoon.