"Karkeloi kansa ja kunnailla soi, meemeiltä elämää oppia voi."

Susan Blackmoren kirja Meemit - kulttuurigeenit avarsi: "Meemi on mikä tahansa, mikä siirretään eteenpäin jäljittelemällä... Ihmismieli on keinotekoinen, syntynyt meemien muokatessa aivoja itselleen paremmaksi asumukseksi."

Blogeja lukemalla voisi luulla, että vain blogista blogiin kopioidut kysymyssarjat ovat meemejä. Kuka lienee ensimmäisenä kysynyt: "Minkä kirjan ottaisit mukaan autiolle saarelle?" Meemejä ovat myös iskulauseet ja -sävelmät, kiertokirjeet, vitsit, juorut, kaupunkitarinat.

Onko kysymysten keksiminen meemi? Voiko kysymyssarjan yksittäinen kysymys olla meemi? Suosittu vastaus? Ajatus siitä, että vastaukset paljastavat meemi(kom)pleksin, jota jotkut erehdyksissään pitävät "minänä", vapaana tahtona?

Alkutäpinöissäni kopioin idean keksimällä lääkekaappimeemin. Se oli meemimuunneltu kysymyssarja, josta ei kuitenkaan tullut meemiä, koska kukaan ei kopioinut sitä.

Olisiko Yliopiston Apteekki tukenut lääkekaappimeemiyritelmääni? Tai Viron Ülikooli Apteek? Olisiko Arina sopinut heidän sikasiistiin (over cool) imagoonsa? Ovatko bloggaajat jo ennestään apteekkien vakioasiakkaita? Ovatko Arinan lukijat masennuslääkkeiden tehokäyttäjiä?

En saanut plagioijan geenejä, vaan meemit kopioivat itsensä teksteihini. En voinut vaikuttaa b(io)logiseen perimääni, valita vanhempiani, mutta olisinko voinut valita kulttuurigeenini? En, vaan meemit valitsivat minut.