Uushistorian mukaan ihmistä ei luonut Jumala, vaan toisilta planeetoilta tulleet olennot. Ne sieppaavat ihmisiä kokeisiinsa ja kasvattavat meistä älykkäitä ja myötätuntoisia maailmankaikkeuden kansalaisia.

Viihdeteollisuus valmistelee meitä, jotta salaisuuden paljastuminen ei aiheuttaisi liian suurta shokkia. Valmistelu on onnistunut hyvin: suuri osa amerikkalaisista uskoo enkeleihin ja muihin avaruuden muukalaisiin.

Erich von Däniken kirjoitti 1970-luvulla avaruuden muukalaisten vaikutuksesta ihmisen esihistoriaan. Kiehtovin viite on Vanhan testamentin Hesekielin kirja, joka kuvaa ufoa.

Steven Spielberg antoi kasvot kilteille muukalaisille elokuvissaan Kolmannen asteen yhteys (1977) ja E.T. (1982). Sen jälkeen sanomaa toivat koteihin tv-sarjat: Salaisten kansioiden Faksimulkero ja Tanaskulli, Taken ja 4400. Jopa (tekaistu?) dokumentti muukalaisten ruumiinavauksesta vilahti tv:ssä - ja vaiettiin sitten kuoliaaksi.

New Age on samaa huuhaamissiota, elämäntapojen muutosta. Ruumiin kulttuurista hengen kulttuuriin, vitun hulluista Jumalan hulluihin. Onko sanomassa enemmän toivoa vai epätoivoa, mahdollisuus uuteen henkisyyteen vai takuuvarma vanhankin loppu?

Radiossa veisaa Egotrippi: "Vielä koittaa uusi aika. - - Toivoasi et saa menettää. - - Tämä on Jumalan hylkäämä paikka."