Parivuotiaana vietin iltoja kavereiden luona katsomassa tv:tä. Vanhemmat luulivat, että halusin tv:n, joten ostivat meillekin semmoisen. En koskaan pyytänyt väri-tv:tä, mutta ostivat semmoisenkin, kun olin 15-vuotias. Uuden vuoden 2007 lupaukseni oli jättää hankkimatta digisovitinta. Tavallaan pidinkin lupaukseni, mutta sain laitteen lahjaksi.

Ei käyttäjäkään ole aina oikeassa, mutta kone vasta on käsittämättömän tyhmä. Omassakin käyttöliittymässäni olisi parannettavaa, mutta niin on digisovittimenkin käyttöliittymässä ja tavassa toimia. Seuraavia kysymyksiä olen ihmetellyt, sen lisäksi, että miksi puhutaan tallentavasta digisovittimesta eikä digitallentimesta.

Miksi en voi kaukosäätimen yhdellä painalluksella käynnistää tai sammuttaa sekä tv:tä että digisovitinta?

Miksi en voi tallentaa teksti-tv:tä?

Miksi stand by -tilaan jättämäni tv käynnistyy, kun digisovitin alkaa tallentaa?

Miksi digisovitin sammuu ajastetun tallennuksen päättyessä, vaikka katsoisin tv:tä? (Liittynee siihen, että se oli stand by -tilassa ajastetun tallennuksen alkaessa.)

Miksi tallennetun ohjelman nimi on vain 16-merkkinen ja sen alussa on usein tarpeeton etuliite, kuten "Elokuva:"?

Miksi en voi poistaa tallentamistani ohjelmista mainoskatkoja?

Miksi 30-minuuttisen ohjelman poistaminen lisää jäljellä olevaa tallennusaikaa vain 25 minuuttia? Loppuuko tallennustila joskus, vaikka olisin poistanut kaikki tallentamani ohjelmat?

Miten voin lainata tallennuksiani muille yhtä helposti kuin videokasetteja?