Patsas heräsi henkiin. Uskomatonta, että Viron piti säätää laki patsaan ja sen alle haudattujen venäläisten siirtämiseksi helvettiin. Eikö olisi ollut helpompaa räjäyttää venäläinen tinasotilas (Pooh'tin soldier)?

Saivat aikaiseksi mellakan – verta, hikeä ja kyynelkaasua. Keksivät luovan ratkaisun: lopettivat alkoholin myynnin. Mellakat loppuivat, ja samalla Tallinnasta tuli kuollut kaupunki suomalaisturistien kaikottua.

Euroopan neuvostoliitto oli huolissaan, että Hei soturit -patsaan siirtäminen syventää virolais- ja venäläisväestön välistä kuilua. Virolaiset lupasivat täyttää patsaan paikalle jääneen kuilun, joka on oikeastaan vain pieni monttu.

Miten kannattaa virolaisia? Valella bensiinillä Neuvostoliiton lahjoittama Maailman rauha -patsas, sytyttää se tuleen, videoida tapahtuma ja laittaa video YouTubeen? Mutta patsaanhan tervasi ja höyhenöi Mikael Jungner kavereineen jo ylen aikaisin 1991.

Hanna Pakarinen lupasi yllättää Euroviisuissa muuttamalla kertosäettä: "Leave me alone, Russia go home!" Viro antaa varmasti täydet pisteet. Ottaakohan se piisin uudeksi kansallislaulukseen?

Merimatti Vanhanen ilmoitti tänään, että Viro selvitelköön asiansa, Suomi ei siihen puutu. Tämä siitä enää puuttuikin. Sotamuistomerkistä pitää tapella, jotta se muistettaisiin. Patsasta suurempi symboli on patsaan siirtäminen.