Uusia evankeliumeja löydetään harva se päivä tai ainakin vuosikymmen. Seuraava paljastus kaikelle kansalle on luontevaa jatkoa Juudaksen maineen palautukselle: ristillä kuolikin Juudas eikä Jeesus.

Jeesus ja Juudas sopivat, että Juudas näyttelee kärsimysnäytelmässä Jeesuksen pääosan. Juudas pukeutui Jeesukseksi ja antoi vangituttaa itsensä. Se olikin Jeesus, joka paljasti Juudaksen sotilaille eikä päinvastoin, joten pitäisi puhua Jeesuksen suudelmasta.

Juudas oli petturi vain siinä mielessä, että sai petettyä kaikkia. Peruukkiin ja tekopartaan sonnustautuneena hän huijasi kaikkia ristiinpukeutumisellaan. Ristillä vierailleet tuttavat eivät järkytykseltään ja kyyneliltään huomanneet huijausta.

Juudaksen kuoleman jälkeen Jeesus näyttäytyi opetuslapsille, jotka luulivat hänen nousseen kuolleista. Kristinusko alkoi levitä käsistä. Loppuelämänsä Jeesus vietti hiljaiseloa, mutta perusti perheen Magdalan Marian kanssa; tästähän on kirjoitettukin monia tarinoita.

Mitä voi sanoa ihmisestä, joka uhrautui jumalansa puolesta ihmiskunnan puolesta? Siinä vasta esimerkkiä lähimmäisenrakkaudesta.