En osta Älä osta mitään -päivää. Kannustaako päivä varastamaan? Eikö Älä myy mitään -päivä olisi tehokkaampi?

Pitävätkö kaupankassat Älä osta mitään -rintanappia vai osoittavatko he mieltään marssimalla ulos työpaikoilta? Olisiko eilen pitänyt viettää Älä osta mitään varastoon -päivää?

Päivän iskulause on Kuluta kulttuuria. Voinko siis ostaa elokuvalipun, CD-levyn tai kirjan? Vai onko vain ilmainen kulttuuri sallittua? Onko se jotenkin ylevämpää?

Tärkeintä lienee olla vaihtamatta rahaa. Onko siis rahaton vaihdantatalous sallittua? Lakkaavatko koti-isät ja -äidit hoitamasta kotia, jos puoliso ei tuo rahaa kotiin?

Miksi päällekäyviä kieltoja ja käskyjä ei muuteta myönteisiksi kehotuksiksi, jotka innostaisivat keksimään ratkaisuja ongelmiin? Miltä kuulostaisi Säästämispäivä, Harkitsevan ostamisen päivä tai Kauppiaiden vapaapäivä?

Radiossa joku poliitikko varoitteli tänään kulutuksen vähenemisestä. Kuulosti siltä, että yhteiskunta kärsisi pahasti. Mitä oikeasti seuraisi, jos kulutus vähenisi?

Ihmiset keksisivät uutta ajankulua, ehkä työskentelisivätkin vähemmän, koska rahaa kuluisi vähemmän. Teollisuus tuottaisi tavaroita vähemmän kysynnän vähentyessä. Luonnonvaroja käytettäisiin vähemmän, saasteet vähenisivät. Onko vähempi jotenkin huonompaa? Enempi parempi, sanotaan.

Onko bloggaaminenkin kuluttamista? Kuluu tässä ainakin laajakaistaa, vuodatus.net-palvelua, sähköä, teetä - ja aikaa, mutta se ei onneksi ole kallista.