Olen saanut kuulla narisevani erinäisistä asioista, joten mikäpä parempi teema tälle blogille kuin narina. Se on sitä yhtä ja samaa narinaa, "It's all one song", sanoi Neil Young. Tarkoitukseni on siis kirjata ärsyttäviä epäkohtia, joihin törmään päivittäin.

Paras narinanlähde on työ ja organisaatioon liittyvät pelleilyt: jatkuva muutos, politikointi, valtapeli, esimiehet, tiedon pihtaaminen, näennäismittarit. Hyvänä kakkosena tulevat tietokone ja ohjelmat: vaikeakäyttöisyys, yhteensopimattomuus, hitaus, kaatuilu, ylitekninen kielenkäyttö. Ja totta kai arkipäivän asiat narisuttavat: koti, harrastukset, ystävät, yhteiskunnan hölmöydet.

Alku aina hankalaa, ja tuskin se jatkossa helpottuu. Ensimmäinen narina on vielä mieto:

Kauppakeskuksen vieressä on pahvinkeräyslaatikko, johon palautan pestyt maitotölkit. Nyt huomasin kyljestä ohjeen, että laatikkoon voi palauttaa myös muro- ja keksipaketit sekä jauho- ja sokeripussit. Tuli syyllinen olo, koska olen aina tunkenut nuo tavallisiin roskiin.

Milloin ohje on muuttunut ja miksi muutoksesta ei ole tiedotettu näkyvästi? Ja mistä sen tietää, että ne eivät kuitenkin lopulta kippaa pahveja samaan roskakasaan sekajätteen kanssa?