Runkkublogi viuhahti Blogilistan luetuimmaksi. Vilkuilijoita riittää, mutta harva kehtaa tilata blogia. Kaikilla on tietysti ehdoton mielipide: yhdet inhoavat jo nimeä, toiset antavat kaikkien runkkujen kukkia. Tartunpa siis minäkin - aiheeseen.

Suomalaisilla on pitkät vaikenemisen ja kiertoilmaisujen, tekopyhyyden ja kaksinaismoralismin perinteet. Kun mirri on nyt nostettu pöydälle, tarttuuko hallitus siihen, lupaako se puolittaa käsityöttömien määrän?

Itsensä tyytyväiseksi tekeminen on yksi vaietuimmista aiheista. Runkkublogin luojakaan ei paljon sanaile, vaan lähinnä kierrättää alastomien naisten kuvia.

Alastomuus on tabu, jota ei saa katsoa, saati sitten tabutella. Näemme alastomuutta vain saunassa, joka on pyhitetty peseytymiseen. Seksi saunassa on syntiä, ja alastomuus saunan ulkopuolella tavatonta. On maamme erotiikkaköyhä, siksi jää pää vetävän käteen.

Käytäisiinkö tätäkään tyhjänpäiväistä keskustelua, jos blogin nimi olisi Portti naisten maahan, Sun äitis, Kurkistusluukku, Sinkkumiehen maailma, Asento! tai Pikku kätöset?

Jos blogien nimiä aletaan paheksua, pitäisikö iljettävien mielleyhdyntöjen takia poistaa myös Käsityöprojektit, Ilun handu duunaa, Vehjeblogi, Minhin haarakonttori?

Vedättääkö Runkkublogin kirjoittaja? Voisiko nimimerkin takaa paljastua Helsingin Sanomien toimittaja? Mitä jos lööpit huutaisivat maanantaina: "Sauli Niinistö, käsityöväen presidenttiehdokas, kirjoittaa Runkkublogia."