"Ja joka ikinen käsi
yhä kovempi käsi"
(Hector: Eurooppa)

Pienenä pelasin monopolia ja osakepeliä aina kun ja niin pitkään kuin mahdollista. Katujen, hotellien ja osakkeiden ostaminen leikkirahoilla ja voittojen laskeminen kiehtoivat. Opiskeluaikana pelasimme kaveriporukassa sököä 20-pennisillä.

Nettipokeriin hurahtamiseni oli siis odotettavissa. Hävisin ensimmäiset ilmaiset 1,000 pelimerkkiä kahdessa tunnissa. Toisen päivän ilmaiset 1,000 pelimerkkiä kasvoivat 100,000 pelimerkiksi. Neljässä päivässä voittoni kasvoi 400,000 pelimerkiksi. Neljän kuukauden pelaamisen jälkeen olen kolminkertaistanut tuonkin määrän.

Onneksi luin ajoissa, että rahapöydissä voittaminen on aivan toista kuin ilmaisilla pelimerkeillä voittaminen. En ole vakavasti harkinnut oikealla rahalla pelaamista, koska ilmaispokeri on tarpeeksi jännittävää. En kestäisi, jos häviäisin oikeaa rahaa. Sitä paitsi nettipokerissa voi huijata helposti, esimerkiksi useampi pelaaja voi pelata yhdessä ja paljastaa kortit toisilleen.

Pelistrategiani on varovaisen järkevä. Kun pelaajia on enemmän kuin viisi, jätän pelaamatta useimmat kädet ja odotan käsiä, joissa on vähintään yksi kuvakortti. Bluffaan erittäin harvoin ja yritän pelata todennäköisyyksien mukaan. Esimerkiksi jos flopin jälkeen minulla on neljän kortin väri eli mahdollisuuteni saada väri on 37 %, maksan korotuksen vain, jos osuuteni on alle 37 % potin koosta.

Helppoa todennäköisyyslaskentaa, arjen psykologiaa, tv:n katselua aktiivisempaa ajanvietettä. En ala kirjoittaa pokeriblogia, mutta saatan vielä kirjoitella lyhyen pokeriharrastukseni muutamista huippuhetkistä...