"Brittitutkijoiden mukaan taiteilijoilla on elämänsä aikana tuplasti petikavereita muihin ihmisiin verrattuna", välitti myös Helsingin Sanomat maailmalla vilahdellutta uutista.

Selittäisikö tuloksen taiteilijoiden köyhyys? Hyvä jos apurahalla saa katon päänsä päälle, saati sitten omaa sänkyä alle. Luovien taiteilijoiden pitää selvitä elämän myrskyissä, löytää paikka mesenaatin tai taiteilijakumppanin sängystä.

Perustuivatko tutkimustulokset taiteilijoiden eroottissävytteisiin teoksiin? Onko taiteilijoilla vain muita vilkkaampi mielikuvitus? Uskooko tavallinen kansa, että luova työssä on myös luova sängyssä?

Toisen tutkimuksen mukaan miehillä on 10 ja naisilla 5 seksikumppania elämänsä aikana. Jos miehet ja naiset sängystäisivät vain keskenään, molemmilla olisi keskimäärin yhtä monta kumppania. Tutkimuksessa on miehen mentävä aukko. Täyttävätkö sen homotaiteilijat?

Tarkoittaako "tuplasti petikavereita muihin ihmisiin verrattuna", että taiteilijalla on yhtä ihmistä kohti kaksi eläintä tai pumpattavaa barbapapaa? Lasketaanko viihdetaiteilijan lavalle heitetyt nimettömät petikavereiksi? Kuinka moni tutkittu taiteilija oli Jeesuksen morsian?

Henkinen työ vaatii ruumiilliset huvit.