10 asiaa, joista pidän itsessäni -meemi:

1. Nukun hyvin. En nukahda erityisen nopeasti, mutta nukun sikeästi vähintään kahdeksan tuntia yössä, viikonloppuisin pari tuntia enemmän. Näen paljon unia. Jos ilta venähtää ja unikiintiö jää vajaaksi, saan tasattua rytmin tunnin parin päiväunilla.

2. Syön hyvin. Olen kaikkiruokainen, kokeilen mieluusti uusia ruokia enkä jätä syömättä kuin pahasti pilaantuneen ruoan. Pidän asennevammaisina niitä, jotka eivät pidä jostain ruoasta tai jättävät syömättä ruokaa.

3. Pysyn terveenä. Nenäni vuotaa hetken keväisin ja syksyisin, kun kuljen liian vähissä vaatteissa. Joskus harvoin yskittää hieman tai jomottaa päätä. 15 vuoden aikana olen ollut kaksi päivää sairaslomalla. Hyvin nukkuminen ja syöminen pitävät terveenä.

4. Tyydyn vähään. Viihdyn omissa oloissani, ajatuksissani. Kun toiset kuluttavat, käytän rahaa yhtä niukasti kuin opiskeluaikoina. "Mitä tekisit, jos voittaisit kymppitonnin?" Tyhmä kysymys, laittaisin sen säästöön.

5. Olen rauhallinen (enimmän aikaa). Yksin ollessa on vähän syitä riehua. Toisaalta asioiden pitkään hautomisesta syntyy paineita: kun räjähdän, saatan sanoa rivosti tuntemattomille. Olen sitä tyyppiä, joka istuu nurkassa hiljaa kuuntelemassa vittuilua, mutta käy yöllä potkaisemassa vittuilijan auton vilkut rikki.

6. Keksin nopeasti mielleyhtymiä. Kun kuulen kiinnostavan sanan tai lauseen, pääni pyöräyttää siitä heti sanaleikkejä: palindromeja, anagrammeja, homonyymejä. Olen erityisen mieltynyt vastakohtiin ja sanojen moniin merkityksiin.

7. Sanon suoraan. Kun työhaastattelussa kysytään huonoja puoliani, sanon olevani suorasukainen. Avoimuutta ja rehellisyyttyä pidetään joskus epäkohteliaana ja ajattelemattomuutena. Ihan vain provosoidakseni käännän toisten lausahduksia ylösalaisin.

8. Rikon sääntöjä. Pukeudun ja käyttäydyn etikettien vastaisesti – osittain tarkoituksellisesti, osittain siksi, että en viitsi opetella ohjeita, koska en usko niihin. Epäsosiaalinena en edes yritä jutustella. Toisinajattelu on ominaisuuksieni 6–8 yhdistelmä: huutelen suoraan vastaan väärässä paikassa. Pitikö kertoa 10 asiaa, joista pidän itsessäni? Jaa.