Millaiset arvot on naisilla, jotka kulkevat korkokengissä liukkailla ja ohuissa sukkahousuissa jäisen tuulen piiskatessa? Ovatko he päässeet asemaansa (töihin, naimisiin) ja kuvittelevatko he pitävänsä sen ulkonäöllään? Ovatko naisten huonot palkat juuri noiden tyhjäpäiden syytä?

Mikä vika on vaatteissa, jotka kestävät (vuosia käytössä, kymmeniä pesuja), sopivat ylle (eivät kireät, löysät) ja ovat säänmukaiset (eivät kylmät, kuumat)? Käytännölliset vaatteet ovat makuuni.

Talvikenkäni ja -takkini ovat yhdeksän vuotta vanhat. Parin vuoden päästä niitä ei tarvitse kiikuttaa UFFin laatikkoonkaan, vaan suoraan roskiin.

Kuinka monta vaatekertaa pitäisi omistaa? Minulla on puhtaita t-paitoja, sukkia ja alushousuja kuukaudeksi, minkä jälkeen niistä kertyy täysi pesukoneellinen. Huonetilaakin säästyy, kun en tarvitse ylimääräisiä vaatekomeroita.

Miksi pitäisi seurata muotia, pohtia päivittäin, mitä laittaa ylle? Muotitiedottoman ja tyylitajuttoman elo on helppoa. Minusta kaikki värit sointuvat yhteen.

Eikö harmaa ole aina syksyn muotiväri, valkoinen talven, keltainen kevään, vihreä kesän? Eikö vaatteiden tehokäyttö ja kierrätys ole aina muotia?