1990-luvun alussa sekosin Gary Larsonin Far Side -pilakuviin, joiden innoittamana aloin keksiä eläinvitsejä. Toivoin joskus törmääväni pilapiirtäjään, joka loihtisi vitsini kuviksi, itsehän en osaa piirtää edes tikku-ukkoja.

Kuvituksesta ei tullut mitään, olivathan vitsini pelkkiä sanaleikkejä, joten julkaisin blogissa eläinvitsini koirista, linnuista, navetta- ja villieläimistä. Väänsin väkisin loput eläinvitsit haikuiksi.

Vaikka olen kuvarajoitteinen, uudet lauseet välähtävät joskus päähäni kuvina, joita en osaa kääntää pelkiksi sanoiksi. Seuraavat ovat esimerkkejä kuvalauseistani, jotka eivät ole auenneet muille, koska alkuperäinen kuva on vain minun päässääni.

Ei tiedä hyvää, jos maassa kasvaa vain neliapiloita.

Neliapilan löytäminen tuo onnea. Metsäkävelyllä keksin kauhuelokuvan ilmastonmuutoksesta ja sen aiheuttamasta mutaatiosta: miltä tuntuisi herätä, kun huomaisi metsässä kasvavan valtoimenaan neliapiloita? Miljoona neliapilaa tuskin tuottaisi onnea.

Ratsuväki saapuu apuun – onnellinen loppu, paitsi villihevosille.

Lännenelokuvat loppuvat onnellisesti, kun ratsuväki rientää pelastamaan sankarit. Villihevosista sen sijaan ratsastajat ovat hirviöitä, orjuuttajia, joten niistä tuo olisi kauhuelokuva! Esikuva on Far Side -pilakuva, jossa hyttyset katsovat kauhuelokuvaa Tuulilasin paluu.

Golgatalla Joosef osoitti sormellaan ja sanoi: "Minä tein tuon – ristinpuun."

Joosef tietysti tunnettiin puuseppänä ja aisankannattajana. Vitsi saattaisi toimia pilakuvana tai tv-sketsinä. Esikuvia ovat Monty Pythonin Brianin elämä ("Always look on the bright side of life") ja Far Side -pilakuva, jossa nainen taidenäyttelyssä osoittaa taulua ja sanoo: "Poikani on tehnyt tuon – taulunkehyksen."