"Lämpimämpi talvi" äänestettiin suomen hassuimmaksi käsitteeksi Helsingin kirjainmessuilla pidetyssä kilpailussa. "Varsinkin ne lainausmerkit hymyilyttävät ääneen tämän tästä", antoi muuan äänestäjä luvan kertoa.

"Käsite" äänestettiin hassuimmaksi sanaksi samaan aikaan lähes yhtä pidetyssä kilpailussa. "Pedofiili", "lapsenraiskaaja" ja "sisäsiittoinen" eivät saaneet ääniä. "Ne vain eivät naurata", tiesi toinen äänestäjä.

Useaakin useampi valitsi hassuimmaksi sanaksi semmoisen, jota piti hassuna. Sikahassun voittajan kylkiäisenä seuraavaksi eniten ääniä saivat "hahhahhaa" ja "hehhehhee", sillä niissä toistuu sama konsonantti ja vokaali: edellisessä h ja a, jälkimmäisessä h ja e. Hassunhauskasti ja osuvan iskevästi kuvaaviksi sanoiksi mainittiin "kusipää", "Vanhanen", "lärvät" ja "ovensuuvastailu".

Epäjohdonmukaisuus herätti sekavia ajatuksia: "perseet olalla", "juu ei" ja "sika-nauta" hassuttivat ristiriitaisuudellaan. Sanojen "demokratia" ja "omavastuu" merkitys oli äänestäjistä epäselvähkö. "No, ne nyt tarkoittavat jotain", arveli eräskin.

Kielentutkijalla meni pieni sormi suuhun tuloksista: "Tyhmempi lienee olettaisi, että ihan kaikista hauskimpia olisivat pitkät yhdyssanat. Monesta olikin, mutta ei ihan kaikista. 'Kusipääministeri', 'lapsivesiliirto' – ei siis vittu, väittääkö joku vakavalla naamalla, että nuo eivät ole hassuja. Ei vittu."

Hassuina pidettiin sanoja, joita ulkomaan- ja eritoten svedupellet ääntävät päin persettä. Syystäkin. Esimerkillisistä sanoista käyvät esimerkeiksi "maahanmuuttokriitikko" ja "homoseksuelli". Pellejä pidettiin muutenkin hassuina.

Loppukevennykseksi tutkija kiteytti: "Suomen sisällä lienee alueellisia eroja siinä, millaiset sanat huvituttavat. Toisaalta ihmisissäkin on eroja. Suomen ulkopuolellakin on todennäköisesti eroja. Kai."