Maailmanloppu tulee, koska älyköt eivät viitsi lisääntyä eikä kusipäillä ole muuta tekemistä.

Älyköt uskovat Pyhiin periaatteisiin:

1. Elämä on sattumaa ja siksi vailla tarkoitusta.
2. Lisääntyminen on järjetöntä ja perverssiä.
3. Parasta on häipyä vähin äänin.

Älykkönaiset eivät usko Pyhiin periaatteisiin, mutta eivät silti lisäänny. Kusipäämiehet nimittäin eivät kiihotu lattaperseisistä rillipäistä.

Vähäjärkiset ja tunteiden vallassa elävät kusipäät tuhoavat maailman, mutta eivät älyköt yksinään tekisi tästä yhtään parempaa paikkaa. Ilman kusipäitä katoaisi nauru, joka on ainut syy jatkaa elämistä. Kenelle älyköt nauraisivat, jos eivät kusipäille.

Ihmiskunta kusipäistyy sukupolvi sukupolvelta. Älyköt voisivat korjata asian, mutta kusipäiden yltiöpäinen lisääntyminen on oikeastaan surkuhupaisaa seurattavaa, hyvää viihdettä.

Sitä paitsi elämä on turhaa. Ihmisen olemassaololle ei ole syytä, joten maailman voisi tuhota vaikka heti. Olisi suunnaton palvelus ihmiskunnalle, jos joku vahingossa tuhoaisi elämän.

Tällainen järkeily tulisi päättää itsemurhaan. Jos en pelkäisi ruumiiseeni kohdistuvaa tuskaa, olisin tehnyt sen jo ajat sitten.

[Paljastus erityisesti niille, jotka pitävät itseään älykköinä: Yllä olevan kirjoittanut kuoli ennen syntymääni. Tuo oli viimeisen älykön testamentti. Se on menoa nyt, rakkaat kusipäät.]