Kun Sun äitis kertoi haastaneensa minut, ehdin jo säikähtää, että käräjille jostain törkeästä kirjoituksestani. Onneksi SÄ vain haastoi "hurmaavia nuoria miehiä" paljastamaan viisi hassua (tai omituista) tapaansa. Kotona neuvottiin, että äitiä pitää totella, joten otan haasteen vastaan miehekkäästi, vaikka en olekaan hurmaava enkä enää nuori.

Muistelen joidenkuiden hymyilleen ääneen seuraaville bottom 5 -tavoilleni. Minua ne eivät huvita; minä en itselleni naura, minä olen minä.

1. Vähäsanainen vastailu

Kirjoitteluni - aforismit, haikut, pakinantyngät - ovat vuolasta virtaa verrattuna suiseen sanailuuni. Useimmiten vain murahtelen, tuhahtelen, hymähtelen. Ota siitä sitten selvä. Jaa. Hö?

2. Veeärräpäiden latelu

Kun tietokoneohjelma kaatuu kesken keskittyneen työnteon, saatan kirota äänekkäästi. Käyttämäni hengellisen ja alapään sanaston yhdistelmä ei liene kaikkien mieleen. Jonkun mielestä rikon myös turhaan käskykymmenikön Älä turhaan riko toista käskyä -käskyä.

3. Pilkunviilailu

Ennen kuin lähetän teksti- tai sähköpostiviestin taikka blogikirjoituksen, luen kirjoittamani ainakin neljään kertaan, jotta siihen ei jäisi kielioppivirheitä. Kun huomaan virheen jälkikäteen sähköpostiviestissä, yritän peruuttaa viestin; blogikirjoituksistani olen käynyt korjaamassa virheitä kuukausienkin jälkeen.

4. Jatkuva laskeskelu

Määrät ovat tärkeitä. Kun näen korkean talon, lasken sen kerrokset eli ikkunoiden määrän pystysuunnassa, usein myös vaakasuunnassa. Numerot jäävät hyvin muistiini. Kun kuulen puhuttavan jostain rakennuksesta, saatan tokaista: "Sen pitkällä sivulla on 8 kertaa 5 ikkunaa."

5. Hajamielistely

Kun mikroaaltouunini piippaa lämmitettyään ruuan, kävelen uunin luokse, mutta usein ajatuksissani (ei niitä monta ole, mutta viihdyn niissä vähissäkin) avaankin sen vieressä olevan jääkaapin oven.

Miksi tuommoista käytöstä muuten sanotaan hajamielisyydeksi? Eikö mieli ole päinvastoin hyvinkin keskittynyt ja hoitelee kädenliikkeitä vain siinä sivussa? Eikö hajamielisyyttä olisi pikemminkin se, että pystyisi tekemään useita asioita sujuvasti samaan aikaan?

- Tämä on juosten kustu!
- Olenkin monisuorittaja, multiprosessoija.