"Olimme matkalla jossain Benropen paikkeilla viistolla pinnalla, kun blogit alkoivat iskeä. Yhtäkkiä kuului kamalia siiveniskuja taivasalla ja joka puolella oli valtavia haakanan näköisiä otuksia." (Thonter S. Humpson)

Omistusliitteestämme, päiväämme! hyppäsi Helvetin bloggaajien kyytiin. Tuntipalkkatyöläinen aikoo kirjoittaa päiväkirjasta kuukausiliitteeseen. Bloggaajia itseään tutkituttava gonzosuuranalisti on jo pari päivää raivannut tietään kommenttiviidakossa.

Mitä ne blogit oikein ovat, Gonzo-Angstsi kysyi.

Blogi on kirjoittelukanava, jonka sisällöstä päättää yksin sen kirjoittaja. Narinablogit ovat saaneet vapaasti arvostella sanomalehtiä, joiden sisällöstä päättää yksin vastaava toimittaja, mutta nyt sanomalehdet iskevät takaisin.

Blogissa saa sanoa. Saisiko Helsingin Sanomat julkaista esimerkiksi näitä tilastoja Olli Tammilehdon kirjasta Maailman tilan kootut selitykset:

"USA:ssa 40 % tiedotusvälineiden uutisista on lähes toimittamatonta PR-aineistoa, jonka suuret yhtiöt ovat teettäneet. 80 ylikansallista yritystä kontrolloi 75 % maailman tiedotusmarkkinoista."

Joku voisi kutsua blogia omakustanteeksi, mutta ainakin oma blogini on ilmainen. Ennemmin panisin omakustanneolutta, jotta voisin sanoa: "Kustanne juodaan."