Veturinkuljettaja. Pikkupoikien toiveammatti on vankkumaton. Veturissa istuminen keskusradion deejiinä lienee leppoisaa: "Saavumme hetken kuluttua Ilmalaan. We shall shortly arrive in Ilmala. Ilmalan jälkeen Huopalahti." Vaatiiko raiteilla pysyminen samaa kuin formulalla ajo? Näkevätkö pojat unia pitkän kulkuvälineen ohjaamisesta tunneliin?

Tohtori. "Terve?" "Terve. Se on sitten 100 euroa." Tohtori kysyy, mitä edellinen tohtori sanoi, ja antaa sitten toisen mielipiteen. Tahtovatko pojat rajattomia pirtureseptejä vai tahtovatko he gynekologeiksi ja mammograafikoiksi? Tohtorit naivat myös hehkeitä hoitajia.

Palomies. Uneksivatko pojat miehistä tangoissa tai kumiasuissa letku kädessä? Palomies ei tarvinne kondomia. Tuoko liikennesääntöjen rikkominen tyydytystä, kun paloautolla saa ajaa miten huvittaa?

Poliisi. Tahtovatko pojat etsiviksi, onko heillä tapana hävittää tavaroitaan? Vai tahtovatko he pysäyttää naisia ja tehdä näille ruumiintarkastuksia?

Kauppamies sentään puuttui listalta. Lohduttavaa että lipevyyttä ei siedetä. "Näin kädettömän miehen. Myin hänelle hands free -laitteen."

Miksi palveluammatit kiehtovat? Milloin toiveammattien kärkeen nousevat blogikirjailija, -toimittaja, -kommentaattori, -pastori, -psykiatri, -insinööri?