Sananvapauden puolustajat sanovat ykskantaan, että mitä tahansa saa sanoa. Kiinnostavampaa on kuitenkin se, mitä kannattaa sanoa.

Bilderberg-kokouksiin on osallistunut suomalaisiakin huippupoliitikkoja ja suuryritysten johtajia, muun muassa Ahtisaari, Lipponen, Niinistö, Ollila. Miksi valtamedia on hiljaa, vaikka ryhmän seuraava vuosikokous on Ottawassa 8.6.2006?

Vuosittain jo 50 vuoden ajan kokoontuneen ryhmän salamyhkäisyys hämmästyttää avoimen tiedotuksen aikakaudella. Miten kukaan ei ole onnistunut nauhoittamaan ja julkistamaan käytyjä keskusteluja? Salaliitot voivat siis todellakin toimia.

Olin jo vaatia osallistujien päitä vadille, kunnes törmäsin Jaakko Iloniemen Bilderberg-kirjoitukseen, joka julkaistiin Suomen Kuvalehdessä 1994, jolloin kokous pidettiin Helsingissä:

"Jos on todennäköistä, että keskusteluun osallistuneiden lausumia lainataan julkisuudessa, se rajoittaa sanomisen vapautta aivan liikaa."

Siinäpä hyvä perustelu suljettujen ovien takana käytäville keskusteluille: voi kerrankin puhua suoraan ilman medialle suunnattuja poliittisesti korrekteja korulauseita. Silti olisi mukava kuulla, mitä kokouksissa puhutaan - ja epävirallisesti päätetään.

Miksi valtamediamme ja kotoiset blogimmekin ovat olleet hiljaa myös Competitive Enterprise Instituten älyvapaasta tv-kampanjasta:

"Carbon dioxide: they call it pollution, we call it life."

Konservatiivien sanoma on, että luonnonsuojelijat uhkaavat amerikkalaista elämäntapaa yrittäessään rajoittaa hiilidioksidipäästöjä. Hiilidioksidi on elämää, mehän hengitämme sitä ulos ja kasvit sisään!

Ilmaston pitäisi lämmetä, mutta miksi saan kylmiä väreitä?