"Nils Kustaanpoika ajatteli, että jos ei heilaa helluntaina, niin ei sitten kaverillakaan", väittää syyttäjä. "Hän tuohtui jäätyään ulkopuoliseksi teltan orgioista, eikä yksinäinen ulkopuoliseksi innostanut."

"Kustaanpoika vain yritti estää kaveriaan sekaantumasta alaikäisiin tyttöihin", puolustautuu puolustus. "Hänen pitäisi oikeastaan saada hengenpe... neitsyydenpelastusmitali. Valitettavasti telttakankaan läpi ei näe, ketä puukottaa. Rapatessa roiskuu."

"Muistan elävästi, että teltan päällä seisoi mies kengät jalassa", kertoi yllätystodistajaksi löydetty dementikko Kai Muistanen. "Voin kyllä muistaa ajan tai paikan väärin", hän jatkoi.

Puolustus yritti aiemmin vedota Mooseksen kirjaan: "Herra antoi sataa taivaasta Bodomin ja Gomorran päälle tulikiveä ja tulta." Tuomari ei kuitenkaan uskonut Jumalaan.

Uusimman väitteen mukaan Kustaanpoika menetti muistinsa, koska UFO kaappasi hänet. Sillä aikaa pienet vihreät maahiset silpoivat retkueen muut jäsenet. Lentävän lautasen tilalla saattoi olla myös hanhi selässään Nils Holgersson; Peukaloisen jäljestä on jo julkaistu teoria.

"Ei meillä ole parempaakaan tekemistä kuin jatkaa tätä farssia", totesi tuomari. Syyttäjä yhtyi kuoroon. Poliisi tutkii, oliko kuorossa alaikäisiä.

Väkivaltaviihdeteollisuus on täpinöissään. Halloween toi teini-slasherin valkokankaille 1978, mutta tämä juhlapäiväverilöyly tapahtui oikeasti ja vielä 18 vuotta aiemmin. Tekeillä on japanilainen manga-sarjakuva Guts Tough Son, ja Halivouti ruotii peräti kahta käsikirjoitusta: Moomin Lake Murders ja I Vaguely Remember What You Did Last Whit Sunday.