Jutustelun vakioaiheesta tuli retorinen kysymys elämästä ja kuolemasta.

Sää-ääri-ilmiöt kuulemma lisääntyvät, kuten muutkin yhdyssanaihmetykset ja -kummatukset. Mitä muutosta se on, että kesä vain jatkuu? Pitäisikö ilmastonmuutosta kutsua ilmaston kehittymiseksi?

Suomalainen lienee varta vasten rakennettu kestämään ilmastonmuutosta. Elokuun 30 asteen helteistä on vain tovi marraskuun, parhaimmillaan 30 asteen pakkasiin. Ulkomaalainen ei hevin usko tuommoisten lämpötilaerojen olevan mahdollisia.

134739774_8fe7700882_m.jpg

Sota-aikana on tavattu keksiä kuolemaa helpottavia vempeleitä, jotka ovat sodan jälkeen helpottaneet elämääkin. Ehkä sota ilmastonmuutosta vastaan synnyttää X-Men-elokuvien Stormin kaltaisen mutantin, joka muuttaa ilmastoa ihmiselle siedettävämpään suuntaan.

24-tv-sarjan Jack Bauer taistelee ilmastonmuutosta vastaan seuraavalla kaudella. Jack ei anna armoa sään jumalalle, koska ei usko jumaliin: niin kuin sää on kiduttanut ihmisiä, niin Jack kiduttaa sään jumalaa. Ehkä väkivalta tosiaan on ratkaisu.

Mitä pieni ihminen voi tehdä: miten muutamme poliittisen ilmaston? Jos ilmasto tosiaan lämpenee, miksi ei rakenneta tehokkaampia ilmastointilaitteita?