Heinäkuussa näin unta, että oli jäätävän kylmä. Oli ihana herätä lämpimään kesäpäivään. Lokakuussa näin unta, että oli tuskastuttavan kuuma. Oli ihana herätä raikkaaseen syysaamuun. Miksi pitää odottaa pahempaa, vaikka joskus tuntuu siedettävältä?

Tänään ulkonakäynti kävi suihkusta - vaatteet päällä. Ensimmäistä vuottaan Suomessa asuville ulkomaalaisille voi kertoa, että talvesta saa kuvan avaamalla pakastimen oven ja kuvittelemalla, millaista siellä on, kun valo sammuu.

Koska kelloja käännettiin taaksepäin viikko sitten, heräsin arkiaamuina tuntia liian aikaisin. Kun yritin säätää viikonloppuna valvomalla pitempään, heräsin kaksi tuntia normaalia myöhemmin. Unettomuus ei tule sisäinen kello kaulassa.

Luotuaan Suomen Jumala sanoi: "Tulkoon pimeys." 60. leveyspiirin pohjoispuolella asuu 10 miljoonaa ihmistä, joista on puolet suomalaisia. Mökötämme masentuneina syystä. Aikaa tappaaksemme kouluttaudumme hyvin - itsemurhakandidaateiksi.

Loppuvuoden jaksaa odottamalla (Penninvenyttäjän) joulua. Työkiireet unohtuvat, kun sytyttää kynttilät, keittää glögiä, kyhjöttää sohvalla villatäkissä - ja uneksii auringosta.