Kirjoitin pari novellintapaista pöytälaatikkoon 80-luvulla, mutta pitkät jutut eivät toimineet ja niiden kirjoittaminenkin oli hidasta. Vuosituhannen vaihteessa päiväuneksin tekeväni käsikirjoituksen menestyselokuvaan, Matrix- ja Teurastamo 5 -sekasikiöfantasiaan, jossa liikuttaisiin kaukana tutuista todellisuuksista.

Innostuttuani Johanna Sinisalon ja Pasi Jääskeläisen reaalifantasianovelleista löysin Tähtivaeltaja-novellikilpailun 2007. Saisikohan vanhasta elokuvaideastani kirjoitettua novellin kilpailuun, käväisi mielessä viikko sitten.

Haudottuaan ideaa alitajuntani herätti viime yönä kolmelta ja alkoi puskea novellin kappaleita, valmiita lauseita päähäni. Ei auttanut kuin hypätä koneelle ja naputella ensimmäiset pari liuskaa.

Tunnissa sain kokoon kolminäytöksisen juonen pääkohdat ja elämää suuremman viitekehyksen: visioni elämästä, maailmankaikkeudesta - ja kaikesta. Varsinaisten henkilöiden ja dialogin sijaan jutussa on mahtipontinen, ehkä liiankin kaikkitietävä tarinan kertoja, joka kaipaa kehittämistä.

Jotain tuosta täytyy tulla. Jos ei kelvollista tieteisnovellia, ainakin bloginovelli. Tarkoitus on vain kokeilla uutta muotoa, potkia itseä päähän. Ehkä lyhyet juttunikin alkavat parantua. Yritän myös tosissani olla tunkematta novelliin sanaleikkejä!