Poliisi otti eilen kiinni yli sata, joita epäillään Kiasmassa käynnistä, väkivaltaisen virkamiehen vastustamisesta, saartorenkaaseen ahtautumisesta ja suunsoitosta. Heitä kuulustellaan tänään, ja kaikki mitä he sanovat, voidaan kääntää heitä vastaan.

Osasivatko Smash ASEM -demonstraation suunnittelijat varautua demoefektiin? Haluttiinko Poliisi-TV:n uusin jakso nauhoittaa elävänä YLEn 80-vuotisjuhlan kunniaksi?

Kuka provosoi ketä ja ketä huijattiin? Haluttiinko näyttää, miten helposti virkavalta provosoituu? Näin helposti se käy turvallisessa Suomessa, ajatelkaapa Kiinaa.

Koska EU ei pura asevientikieltoa, Kiina jatkaa ihmisoikeusloikkausta yrittäneiden teloituksia. Ihmisoikeudet ovat kaikilla, jotka yhtyvät Kiinan kansallislauluun Vapaaehtoisten marssi.

Hesarin verkkosivujen ASEM-uutisten oikeassa laidassa vilahtaa ensin "Seis riistolle!" -mielenosoituskyltti ja perään toinen: "Se on loppu nyt!" Mistä media on saanut asennetta? Seuraava kyltti paljastaa, että se onkin automainos.

Hesarin Nyt-liitteen pääsivulla anarkisti-punkkarijoukko heiluttaa nyrkkiään Pogoo-tekstin takana Never Mind the Bollocks Here's the Sex Pistols -väreissä. Ohjelmoiko Hesari aivojani, yrittääkö se provosoida?

Loppukevennys:

Kiinan pääministeri antoi posliininuken lahjaksi Matti Vanhaselle. Sehän muistuttaa Tanja Saarelaa, ajatteli Vanhanen ja kiitti: "Now we can start building our china puppet government."

Aasia kuljetetaan side silmillä.