Blogilistalla päivittelin, että eipä ole tuokaan blogi päivittynyt aikoihin. Ai, se olikin oma blogini. En ole tarkoituksellisesti vähentänyt kirjoittamista vaan olen vain palannut muihin vanhoihin harrastuksiini, varsinkin elokuviin, joiden seuraan on mukava hiljentyä syyspimeillä.

Oivalsin vasta äskettäin, että YouTube on pullollaan hienoja lyhytelokuvia, joita ei hevin näe muualla: Roman Polanskin mykkäfarsseja (Two Men and a Wardrobe, Mammals), David Lynchin häiritseviä taideteoksia (Six Figures Getting Sick, The Alphabet, The Grandmother, The Amputee), Tim Burtonin makaabereja kauhuelokuvia (Vincent, Frankenweenie).

Olen aina lukenut kaikkea mahdollista lempielokuvistani: lehtiarvostelut, Internet Movie Database -tiedot ja -keskustelut, ohjaajien ja näyttelijöiden haastattelut ja elämäkerrat. 1001 Movies You Must See Before You Die -tyyliset kirjat on tehty minunlaisilleni.

Seuraan myös muutamien elokuvasäveltäjien ja -käsikirjoittajien uraa. Nautin tunnistaessani Danny Elfmanin värisyttävän teemamusiikin tai Stephen Kingin tyypillisen henkilögallerian. 35:s näkemäni Kingin kirjoituksiin perustuva elokuva oli The Mist – usva. DVD:llä oleva dokumentti Drew Struzanista innosti tutustumaan elokuvajulistetaiteilijoihin.

Hyvä juliste tiivistää olennaisen liikkuvasta kuvasta: Blade Runnerin inhimilliset androidit (Drew Struzan), E.T.:n jumalaisen kosketuksen (John Alvin), Ilmestyskirja. Nyt. -viidakon hulluuden (Bob Peak), naisten ja roistojen ympäröimän Bondin (Robert E. McGinnis).