Ennen laskin kaupassa aina ostosteni loppusumman päässä ja huomautin, jos kassa ilmoitti eri summan. Euron tultua aloin maksaa pankkikortilla, mutta seuraan edelleen tavaroiden hintoja tarkasti.

Hintatietoisen elämä ei ole helppoa, koska myyjät yrittävät huijata asiakkaita monin tavoin. Kiroilen seuraavien kysymysten kanssa toistuvasti.

Miksi kaikkien tuotteiden hinta ei ole selvästi näkyvissä? Periaatteesta en osta tavaraa, jos en tiedä hintaa. Aina en jaksa edes valittaa myyjille.

Miksi tuotteiden hintojen vertailua ei ole yksinkertaistettu? Kilohinnat sentään ilmoitetaan, mutta esimerkiksi maustamattomien ja marinoitujen kalkkunasuikaleiden hintojen vertailussa pitää ottaa huomioon, että jälkimmäisessä on vain 70 % kalkkunaa.

Miksi tarjoustuotteiden viereen sijoitetaan lähes samannimisiä kalliita tuotteita? Joudun usein selvittelemään useita minuutteja, mikä tuotteista on tarjouksessa.

Miksi kassat ovat usein (olevinaan) tietämättömiä tarjouksista? Kun laskua tarkistaessani huomaan, että tarjoustuotteesta on otettu täysi hinta, kassa vain toteaa, että oho, tarjous oli jäänyt huomaamatta. Ja tuotetta on myyty normaalilla hinnalla koko päivä!

Eikö mikään direktiivi vaadi rehellisyyttä? Voiko näistä valittaa kuluttaja-asiamiehelle?