Pluto julistettiin kääpiöplaneetaksi. Siinä lyhykäisyydessään kaikki, mitä lehdet saivat irti uutisesta, paitsi tietysti Lehti, joka pohti asiaa vainotun kannalta.

Keskustelupalstoilla päästiin kiinnostaviin teorioihin. Julistetaanko Maa älykääpiöplaneetaksi? Onko vain sattumaa, että Pluto sai nauttia planeetan asemasta 76 vuotta, joka on myös Halleyn komeetan kiertoaika Auringon ympäri?

Ydinaseiden polttoaine plutonium sai nimensä Pluton mukaan. Onko kääpiöksi julistaminen kätketty vastalause Iranin ja Pohjois-Korean ydinasepolitiikalle? Aikooko Amerikka käyttää Plutoa sotilaallisiin tarkoituksiin? On helpompi pyyhkiä planeetta kirjoista kuin selitellä touhuja avaruudessa.

On valitettu, että monet koulukirjat pitää painaa uusiksi. Heittäisivät kirjat roskiin ja käyttäisivät Internetiä, niin säästyisi paperia ja puita.

Etäpalloista pääsee viikon toiseen pääuutiseen: Tokion metro julkaisee sittenkin naku Britney Spears -mainoksen.

Mikä tuon viihdeuutisen tarkoitus on? Taustoja pohtimalla voisi syntyä kiinnostavaa keskustelua eri kulttuurien arvoista ja moraalikäsityksistä, mainonnan roolista, naisten asemasta yhteiskunnassa, uutisoinnin turhanpäiväisyydestä. En vain ole nähnyt tuommoista keskustelua missään.